söndag 15 mars 2009

Dessa märkliga varelser


Vänner!

Öknens skepp är i gungning av oro. Problemet stavas N-O-R-G-E.


Norge har, likt en blindtarm, klamrat sig fast vid Sverige ända sedan 1905 och ingen svensk har väll egentligen någonsin tagit Norge på något större allvar. 

Nu har dock den ekonomiska krisen blottat något som den övriga världen känt till i många år. Något som får varje banan-svenne att känna obehag. Något lika smärtsamt som känslan då man noppar ögonbrynen.

Vänner,

Norge har utvecklats till ett rikare land än Sverige. Vi kan inte längre bara skämta bort detta faktum, om vi inte vänder denna nedåtspiral kommer snart dagen då vi inte längre kan skratta åt norgehistorier, eller rent av börjar tro att de inte är sanna.

Normännens rikedomar kommer i stor utsträckning från ett svart klegg som kallas olja (olje på norska). Detta klegg har gett dem så ofantliga inkomster att de börjat isolera sig från omvärlden. De har tillräckligt med pengar för att satsa på sig själva, de skiter i resten av världen, de är inte ens med i EU.

Det finns dock ett ljus i tunneln (men ropa inte hej, det kan vara ett skenande godståg).

Norrmännen verkar dock ha missat en sak.

Oljan kommer snart ta slut och då kommer det gå åt helvete för Norge.

Så när norrmän irrar runt som förvirrade rumpnissar och undrar vart deras pengar tagit vägen är åtminstone en sak säker.

Vi kommer inte släppa in dem i gemenskapen!

Så ge er i akt - Norskjävlar!


1 kommentar: